Zpracování a ochrana osobních údajů

Správce osobních údajů

Správcem vašich údajů jsem já, Nikola Dóžová, identifikační číslo: 74087193, se sídlem: Sezemínská 2028/1, Praha 13, 15 00. Jsem provozovatelem webu www.bynekesa.cz. Jako správce určuji  jak budou osobní údaje zpracovávány a za jakým účelem, po jak dlouhou dobu a vybírám případné další zpracovatele, kteří mi se zpracováním budou pomáhat.

Rozsah osobních údajů a účel zpracování

Zpracovávám osobní údaje, které mi sami svěříte z následujících důvodů:

Vedení účetnictví

Zpracovávám osobní údaje, které jste mi poskytli pro potřeby vyhovění zákonné povinnosti pro vystavení a evidenci daňového dokladu. Jsou to:

  • jméno a příjmení
  • e-mailová adresa
  • poštovní adresa
  • telefon

 

Přímý e-mail marketing
Pro účel zasílání e-mailových newsletterů využívám následující osobní údaje:

  • jméno a příjmení
  • e-mailová adres

a informace o tom jaké stránky/ produkty navštívíte, na co kliknete v e-mailech, jaké e-maily otevíráte. 

Nákup v mém e-shopu a dobrovolné zapsání pro odběr newsletterů beru jako oprávněný zájem vám posílat e-maily s informačními a inspirativními tématy.

E-maily budu zasílat maximálně po dobu pěti let od přihlášení. Kdykoli se můžete z odběru newsletterů odhlásit pomocí tlačítka “odhlásit se” ve spodní části každého em-mailu.

Přímý marketing skrze Facebook reklamu
Vaši návštěvu mého e-shopu vnímám jako oprávněný zájem prostřednictvím souborů cookies sledovat, jaké stránky navštívíte. Tyto informace využívám pro případný remarketing a lepšího zacílení Facebookové reklamy po dobu maximálně jednoho roku od první návštěvy e-shopu. Pokud by vás v budoucnu moje reklamy otravovaly a nechtěji je vídat, můžete si jejich zobrazováni zrušit pomocí tohoto návodu přímo na Facebooku. Taky si můžete vypnout ukládání cookies v prohlížeči, nebo pozměnit své preference pro zobrazování reklam na stránce Vaše předvolby pro reklamy. Informace shromážděné pomocí cookies neumožňují identifikovat vaše jméno, kontaktní údaje nebo jiné osobní identifikační údaje, pokud se nerozhodnete je sami poskytnout.

Vaše osobní údaje si ponechávám po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší dobu k jejich uchování nebo v konkrétních případech neuvedu jinak.

Předávání osobních údajů 3. stranám

K vašim osobním údajům mají přístup i 3. strany a to v případě, že danou službu nezvládám sama. 

Jsou to poskytovatelé následujících platforem a služeb:

Hosting a serverové služeby

  • WEDOS Internet, a.s., Masarykova 1230, 373 41 , Hluboká nad Vltavou, Česká republika, IČ: 28115708, DIČ: CZ28115708

 

Analytické nástroje

  • Google Analytics – statistiky návštěvnosti webu, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

 

Fakturace a účetnictví

  • Fakturoid, V Pláni 532/7, Praha – Lhotka, 142 00, IČ: 04656679, DIČ: CZ04656679

 

Do budoucna přibude ještě platforma pro rozesílku e-mailingových newsletterů. 

Cookies

Při návštěvě mého e-shopu zaznamenávám vaši IP adresu, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání cookies pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako svůj oprávněný zájem. Díky tomu mohu nabídnout do budoucna lepší a přehlednější služby. 

Pokud máte zpracování cookies povoleno ve svém prohlížeči, vnímám to jako oprávněný zájem prostřednictvím souborů cookies sledovat, jaké stránky na mém e-shopu navštívíte. A díky tomu zlepšit cílení a relevanci případných Facebookových reklam, a to po dobu maximálně 1 roku od vaší poslední návštěvy webu. Pokud si nepřejete moje reklamy na Facebooku vidět, můžete zobrazování zrušit prostřednictvím tohoto návodu přímo na Facebooku, nebo vypnout cookies v prohlížeči, nebo změnit svoje preference pro zobrazování reklam na stránce Vaše předvolby pro reklamy

E-shop si můžete prohlížet i v režimu, který neumožňuje sbírání osobních údajů. Používání cookies můžete na svém počítači zakázat. 

Následující společnosti využívám při zpracování cookies

  • Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně zpracovány společností Google Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.
  • Facebook Pixel, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA. Sesbírané cookies soubory jsou následně zpracovány společností Facebook Inc. v souladu se Zásadami ochrany soukromí, dostupnými na https://www.facebook.com/full_data_use_policy.

Zabezpečení a ochrana osobních údajů

Dělám co nejvíc pro to, aby vaše osobní údaje byly v maximální možné míře zabezpečené díky moderním technologiím, které odpovídají stupni technického rozvoje. Udržujeme veškerá možná technická a organizační opatření, která zamezují zneužití, poškození nebo zničení vašich osobních údajů.

Data zpracovávám v Evropské unii nebo v zemích, které zajišťují odpovídající úroveň ochrany na základě rozhodnutí Evropské komise.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

Pokud budete chtít některého z následujících práv využít, prosím, kontaktujte mě na bynekesa@gmail.com.

  • Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránku se zásadami zpracování osobních údajů.
  • Díky právu na přístup mě můžete kdykoli vyzvat k doložení, jaké vaše osobní údaje zpracovávám a proč ve lhůtě 30 dní.Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.
  • Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud si myslíte, že zpracovávám vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádím zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud vznesete námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.)
  • Právo na přenositelnost. Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budu postupovat stejně jako při využití práva na přístup – jen s tím rozdílem, že vám informace dám ve strojově čitelné podobě ve lhůtě alespoň 30 dní.
  • Právo na výmaz (být zapomenut).  Pokud si budete přát, máte právo na veškeré vymazání informací o vás z mého informačního systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebuji 30 dní.

V některých případech jsem vázána zákonnou povinností a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás informuji e-mailem.

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji zacházím v rozporu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Pokud to jen půjde, prosím nejprve se spojte se mnou, abych mohla na vaši situaci zareagovat a případně napravit chyby.

Odhlášení ze zasílání newsletterů a obchodních sdělení
Pokud jste mým zákazníkem, nebo na základě vašeho oprávněného zájmu vám posílám e-maily tipy a inspirací, nebo novinky v e-shopu. Odhlásit se můžete prostřednictvím odhlašovacího odkazu v každém takovém emailu v jeho dolní části.

Mlčenlivost

Kdokoli, kdo se v budoucnu dostane k vašim osobním údajům,  budou vázání mlčenlivostí. Bez vašeho souhlasu nebudou vaše osobní údaje vydány žádné jiné třetí straně.

Tyto zásady zpracování osobních údajů platí od 25.5.2018. 

V případě jakékoliv změny našich zásad zpracování osobních údajů, bude nové znění těchto zásad uvedeno na této internetové adrese: www.bynekesa.cz/ochrana-osobnich-udaju